Tips daripada Sunz Tint – punca penyaman udara kereta bising !


Tahukah anda sistem penyaman udara direka khas untuk membantu anda lebih selesa dan sejuk dalam keadaan panas.  Tujuan Sunz Tint berkongsi dengan anda adalah kerana pada musim ini, terdapat beberapa isu tentang peningkatan masalah cuaca menjadi serius terutamanya isu strok haba telah menjadi perbualan hangat di kaca tv, media sosial mahupun di corong radio berkenaan kes ini.

Jadi pihak Sunz Tint tidak mahu ada antara kita terlibat dengan hal ini dan pihak kami mahu pembaca- pembaca artikel ini sedar akan kepentingan tentang penyaman udara  dek kata pepatah sediakan payung sebelum hujan. Kereta adalah perkara kedua kita yang menjamin keselesaan dan kesihatan kita untuk ke mana- mana.

1) kerosakkan pada kompressor lah yang menyebabkan bunyi gegaran pada penyaman udara (AC) pada kereta anda.  Buka  bonet kereta anda untuk periksa mana arah bunyi itu.

2) jika bunyi seperti keriut, menderam atau berkiut maka itu adalah masalah daripada puli kompressor.

3) bunyi bising daripada AC kereta anda juga daripada kehausan tali sawat.

4) puli lahu juga merupakan antara penyebab utama AC bising. Ini kerana beban ke atas enjin bertambah apabila kompresor diaktifkan, yang juga disebabkan keroskkan bearing.

5) klac compressor. Ini adalah alat yang lasak, jika haus ia akan menghasilkan bunyi detar sewaktu AC dihidupkan. Penyelesaiannya ialah menggantikan klac kompressor yang baru.

Pihak Sunz Tint ada  menyediakan pelbagai tinted yang menarik dan sesuai pada musim ini.Daripada ketelusan cahaya yang dibenarkan oleh JPJ sehinggalah ketelusan cahaya yang sangat minima  

Boleh klik pada >> m.me/SUNzKL atau layari www. sunztint.com atau boleh hubungi talian 016-3887597 untuk sebarang pertanyaan.

 

No comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *